Инспектираха ремонтите в жк „Сторгозия”

4805

Инспектираха ремонтите в жк „Сторгозия”

   Кметът на Община Плевен Георг Спартански и арх. Невяна Иванчева, заместник-кмет с ресор „Териториално развитие”, инспектираха на място ремонтните дейности в част от жк „Сторгозия”, възстановяването на пътната маркировка, както и асфалтирането на една от улиците, включени в Инвестиционната програма на Община Плевен за основен ремонт с целева държавна субсидия за 2 млн. лв. Към екипа се присъединиха и двамата управители на общинското дружество „Инжстрой” ЕООД инж. Йордан Богослов  и инж. Пламен Петков.

   След авариен ВиК ремонт, възстановителните дейности на улицата под ДКЦ III са извършени от „Пътностроителна техника” ЕООД Плевен. В множество сигнали живеещи в района и стопанисващи търговски обекти алармират за силно запрашаване, недовършени или некачествени ремонти, както и голямо количество отпадъци. При посещението си на място ръководството на Община Плевен установи редица неизправности – поставени накриво или липсващи бордюри; асфалтирани отточни шахти, както и  шахта върху тротоара на 10 см под нивото на улицата, криеща опасност за здравето и живота на преминаващите; огънати или липсващи части от мантинелите; непочистени строителни и битови отпадъци. В общински и частни площи има струпани боклуци, а едно от дърветата е с прекършен огромен клон, надвиснал на тротоара. Хората се оплакаха, че заради прашния въздух цяло лято не смеят да изведат децата навън, а търговците – че по същата причина в откритите заведения няма клиенти. За ликвидиране на последиците от дейностите, г-н Спартански обясни, че ще вземе мерки, както и че ще разпореди улицата първо да бъде изметена, след което измита, за да не се задръстят шахтите.

   Основният ремонт на улицата до ОДЗ „Гергана” в жк „Сторгозия”, която е част от предвидените за рехабилитация 11 улици, финансирана с държавния трансфер, се извършва качествено, установи проверката на ръководството на Общината. Дейностите тук възлизат на 75 хил. лв., те започнаха на 25 юли и се изпълняват от „Инжстрой”.

   Районът беше обходен и за да се инспектира пребоядисването на пешеходните пътеки и осевите линии. По-рано г-н Спартански разпореди то да стане за сметка на извършилите го фирми, тъй като маркировката е в гаранционен срок. По думите на инж. Богослов и инж. Петков, пребоядисване в тази част на жк „Сторгозия” е направено навсякъде и е приключило на 15 август. Извършено е със специална австрийска боя със светлоотразителни перли, които позволяват маркировката да се вижда и през нощта. Проблемът е, че заради високите температури гумите на преминаващите автомобили зацапват бързо бялата боя. С цел трайност на резултатите от дейността, кметът на Община Плевен г-н Спартански нареди временното й преустановяване до понижаване на температурите до по-благоприятни.

   Проверките по обекти в различните райони на Плевен продължават.

 

Свалете в PDF