Кметът Спартански плати глоба заради извършено от общински съветник нарушение

3290

Кметът Спартански плати глоба заради извършено от общински съветник нарушение

   Кметът на Община Плевен Георг Спартански заплати с лични средства наложена на общински съветник глоба за неправилно паркиране. Автомобилът е трябвало да бъде репатриран от „паяк” след сигнал за нарушение, подаден от служители на полицията. По думите на директора на ОП „Център за градска мобилност” Иваница Бояджиева, общинският съветник вдигнал скандал и си тръгнал с колата в момента на преустановяване на репатрирането  и до днес на обяд не е заплатил дължимите 30 лв. за наложената за неправилно паркиране глоба.

   За да не се тълкува като предизборна манипулация, кметът Спартански отказа да съобщи името на съветника. „Очевидно е, че съветниците нямат достатъчно средства, за да си плащат глобите, но пък не спазват наредбите, които сами са гласували. Затова ще се налага аз да покривам с лични средства техните глоби. Очевидно е, че за да има ред в този град и в тази община, някой трябва да дава пример и аз очаквам това да са съветниците, които приемат разпоредбите и които са положили клетва, че ще ги спазват. И тъй като някои от тях считат, че са над разпоредбите, които са одобрили, на мен ми остава да покрия техните административни санкции.

   В момента нямам официална документация, затова ще направя проверка. Безкрайно ми е неприятно и ще сезирам председателя на Общински съвет – Плевен, по въпроса, тъй като аз не съм началник на общинските съветници. Но това не значи, че ще ги покривам, само финансово ще обезпечавам с лични средства техните неплатени глоби”, коментира г-н Спартански.

   През първата седмица от дейността си двата „паяка” са репатрирали общо 38 автомобила в Плевен. От тях 26 са били паркирани в „Синя зона” без платена за това такса, а другите 12 са били паркирани в нарушение на Закона за движение по пътищата. От ОП „Център за градска мобилност” отчитат повишаване на изпратените sms-и за платено паркиране в „Синя зона”.

Свалете в PDF

Още новини Всички новини

Покана за провеждане на консултации за съставите на СИК на територията на община Плевен

Покана за провеждане на консултации…

четвъртък, 25 април 2024
82

Плевен с писмо до финансовото министерство целеви средства от общинския бюджет да се ползват за ремонт на общински пътища

Плевен с писмо до финансовото…

четвъртък, 25 април 2024
123

Плевен има нов почетен гражданин – професионалният боксьор Йосиф Панов

Плевен има нов почетен гражданин…

четвъртък, 25 април 2024
177

Изложба с детски творби от конкурс за Великден ще бъде открита на 25 април

Изложба с детски творби от…

сряда, 24 април 2024
163