Половин милион икономиса Общината от външни услуги за „Паркстрой”

2967

Половин милион икономиса Общината от външни услуги за „Паркстрой”

Половин милион лева икономисва Община Плевен от намаляването в пъти на външни услуги за „Паркстрой”, съобщи неговият управител Красимир Петров, позовавайки се на финансовия отчет на дружеството за първите шест месеца на годината. При това икономията не се дължи на намален обем работа, посочи  той. Благодарение на това общинската фирма завършва полугодието с печалба 47 267 лв., която е близо два пъти повече от печалбата й за цялата 2015 г. в размер на 25 866 лв.

Фактите потвърждават заявените намерения на кмета Георг Спартански и неговия екип да бъде спряно източването на „Паркстрой” чрез договори за външни услуги и да бъде завишен контролът на дейността, добави Красимир Петров.

На предстоящото на 28 юли заседание на Общинския съвет ще се обсъжда предложение за избор на управител на „Паркстрой” поради изтичане договора на настоящия. Не крия, че ще има опити Красимир Петров да бъде елиминиран, за да бъде продължена предишната практика на източване чрез външни услуги. Твърдо заявявам, че дори съветниците да изберат друг управител, контролът от страна на Община Плевен ще  остане завишен и няма да бъдат допуснати отново подобни порочни методи, коментира от своя страна кметът Георг Спартански.

Свалете в PDF