Съветниците избраха Дамянка Владимирова за управител на „Паркстрой”

3718

Съветниците избраха Дамянка Владимирова за управител на „Паркстрой”

   С 30 гласа „за”, четири „против” и три „въздържал се” общинските съветници избраха на днешната сесия Дамянка Владимирова за управител на „Паркстрой” ЕООД. Предложението беше внесено от кмета Георг Спартански като извънредна точка в дневния ред на заседанието на Общинския съвет.

   В мотивите си г-н Спартански посочи, че реално от 30.09.2016 г. общинското дружество остава без управител, след като той наложи вето върху решението на ОбС-Плевен от 28 юли, с което за управител на „Паркстрой” беше избран Сашо Стоев. Междувременно, на 29.08.2016 г. досегашният управител на „Паркстрой” ЕООД Красимир Петров подаде молба за освобождаване от заеманата длъжност и едномесечното предизвестие изтича днес.  

   Георг Спартански беше категоричен, че избирането на Дамянка Владимирова – директор на Дирекция „Приходи от местни данъци и такси” в Община Плевен, с дългогодишен управленски опит на различни позиции в държавната и местната администрация, ще допринесе за законосъобразно, отговорно и ефективно управление на търговското дружество. „Считам, че г-жа Владимирова ще се справи безупречно с ангажимента, който й възлагаме”, каза още кметът. Зад предложението му безусловно застанаха и групите на „Плевен може – Плевен побеждава” и на ГЕРБ в Общинския съвет.

   В решението е записано още, че срокът на управление на Дамянка Владимирова е тригодишен, считано от 30.09.2016 г. Съветниците освободиха от длъжност, но не и от отговорност досегашния управител Красимир Петров.

 

Свалете в PDF