Щети за 60 хил. лева в детски и спортни площадки трябва да възстанови Общината

3049

Щети за 60 хил. лева в детски и спортни площадки трябва да възстанови Общината

Над 60 000 лв. са щетите на Община Плевен заради  потрошени детски  и спортни площадки, изградени със средства на Европейския съюз  по проект "Организация на уличното движение с подобряване на физическата среда в град Плевен". Това съобщи  началникът на отдел „Екология”при Община Плевен на редовната оперативка.

            През изминалата седмица е направена проверка от Управляващия орган на програмата за устойчивост на инвестицията на шестте площадки и  са установени вандалски актове на повечето  от тях.  За период от пет години Общината е длъжна да ги поддържа  във вида, описан в  проектните предложения, включително и  да гарантира безопасността на децата. Поредната  проверка  е показала нови щети по детските  съоръжения за игра  и настилката .  Издадени са предписания от Управляващия орган на програмата, повредите  да  бъдат отстранени  до месец септември. Ремонтът ще е за сметка на местния бюджет.

            Средно на година Община Плевен е принудена да отделя около 350 хил. лева за възстановяване на детски съоръжения и премахване на нерегламентирани сметища.

Свалете в PDF