Деца от ДГ „Кокиче“ завоюваха призови места в танцово състезание

338

Деца от ДГ „Кокиче“ завоюваха призови места в танцово състезание

       Деца от две групи от ДГ „Кокиче“ в Плевен завоюваха призови места в третото издание на SunDance Festival, който се проведе в гр. Сандански от 12 до 14 април. Първо място в категория „Характерни танци“, възрастова група 7 – 10 години, спечелиха деца от група „Слънце“ с танца „Дана Рада“. Група „Моливко“ се пребориха за първо място в категорията Български народни песни, възраст от 3 до 6 години /бейби категория/, с изпълнението си на „Кой уши байряка“. В същата възрастова група, но в категория „Характерни танци“, малчуганите станаха трети с танца „Бела, чао“.

       Плевенските деца се класираха в конкуренция с над 1 300 танцьори от България, Сърбия, Гърция, Република Северна Македония, а журито - едни от най-популярните имена на българската танцова сцена и професионални хореографи от Словения и Австралия, трябваше да избират през трите дни между показаните над 400 танцови изпълнения в 9 стила.

       По повод достойното си представяне малките танцьори се почерпиха с торта, пяха и танцуваха, а заместник-кметът с ресор „Проекти и хуманитарни дейности“, Елина Димитрова поздрави децата от името на кмета на Община Плевен д-р Валентин Христов. „С изключителното си представяне децата от ДГ „Кокиче“ показаха как, когато правим нещата с желание, всеотдайно и упорито, резултатите са заслужено високи. Скъпи деца, на всички Вас благодаря за радостта, която ни носите, за това, че сте толкова добри и талантливи и Ви пожелавам преди всичко да сте здрави, успешни и към наградите от състезанието в гр. Сандански да прибавяте и нови“, се казва в благодарствения адрес от д-р Христов.

       Заместник-кметът Елина Димитрова също поздрави децата, техните родители и преподавателите в детската градина, а след песните и танците последва снимки за спомен и пожелания за нови поводи за гордост.

Свалете в PDF

Още новини Всички новини