Наближава крайният срок за плащане на местни данъци и такси с отстъпка

177

Наближава крайният срок за плащане на местни данъци и такси с отстъпка

       Дирекция „Приходи от местни данъци и такси” към Община Плевен напомня, че крайният срок за плащане с отстъпка от 5 % на данъка върху недвижимите имоти, такса битови отпадъци и данъка върху превозните средства изтича на 30 април /вторник/.

       Дължимите суми могат да бъдат заплатени на касите в паричния салон и чрез ПОС терминал в Дирекцията, във всеки офис на Изипей и Фастпей, по банков път по сметка на Община Плевен или чрез интернет страницата на Община Плевен. Информация за сметките и кодовете за плащане може да намерите на адрес www.pleven.bg , секция „Приходи от местни данъци и такси". 

       От началото на м. март е налице и нова възможност за плащане по интернет - чрез сайта на Министерство на електронното управление. За да ползвате услугата, е необходимо да имате активен профил на физическо или юридическо лице в „Моето пространство“ на адрес egov.bg. Сайтът дава възможност за проверка на задължения за местни данъци и такси по данни от общинските администрации и тяхното заплащане по електронен път.

       Съгласно Данъчно-осигурителния процесуален кодекс при всички начини на плащане се спазва правилото за последователност на погасяванията, т.е. при наличие на стари задължения, се заплащат първо те.

       Касите в Паричния салон на ул. „П. Р. Славейков“ № 21 работят от 08.30 ч. до 16.30 ч., без прекъсване.

       Задълженията си собствениците могат да платят и на две равни вноски без отстъпка  – до 30 юни и до 31 октомври.

Свалете в PDF