15 НОЕМВРИ - СВЕТОВЕН ДЕН ЗА ВЪЗПОМЕНАНИЕ НА ЖЕРТВИТЕ ПРИ ПЪТНОТРАНСПОРТНИ ПРОИЗШЕСТВИЯ

3834

15 НОЕМВРИ  - СВЕТОВЕН ДЕН ЗА ВЪЗПОМЕНАНИЕ НА ЖЕРТВИТЕ ПРИ ПЪТНОТРАНСПОРТНИ ПРОИЗШЕСТВИЯ

      По решение на Генералната асамблея на ООН от 2005 г. всяка трета неделя от месец ноември се отбелязва Световният ден за възпоменание на жертвите при пътнотранспортни произшествия. На тази дата почитаме паметта на хилядите хора, загинали по пътищата на страната и извън нея. През 2020 г. Световният ден е на 15 ноември.

     Всяка година вследствие на пътнотранспортни произшествия загиват и биват тежко ранени деца, младежи, зрели и възрастни хора. Безопасността на пътя е споделена отговорност. Нека на 15 ноември тази година отдадем нашата дълбока почит към жертвите при пътнотранспортни произшествия и да подкрепим пострадалите при пътнотранспортни злополуки и техните семейства. Нека да сме по-внимателни и толерантни едни към други, независимо дали сме зад волана или на пешеходната пътека. И най-важното – да бъдем непримирими към нарушителите на пътя.

    Публикуваме обръщението на министъра на вътрешните работи Христо Терзийски, което бе изпратено до кмета на Община Плевен  Георг Спартански, с призив да дадем своя принос за безопасността и за намаляване броя на пострадалите в движението по пътищата.

      Обръщението може да прочетете в прикачения файл. 

 

Файлове:

CC15-11-2020.jpg CC15-11-2020.jpg
Свалете в PDF