Дарение за детските градини направиха Ротари клуб – София - Триадица, и Лайънс Клуб – Плевен

794

   Дарение от комплекти за игра и моделиране „Magic Nuudles”, комплекти моливи и 3D книжки получиха по повод идващите коледни празници 3 500 деца от детските заведения на територията на община Плевен. Инициативата е със специалното съдействие на Лайънс Клуб – Плевен, Ротари клуб – София - район Триадица, и Община Плевен и беше обявена в началото на традиционното оперативно заседание на ръководството на Общината, на което присъстваха и президентът на Лайънс клуб – Плевен, Бисер Богданов и членовете Ивайло Стоянов и Владимир Гатев, както и Бояна Банкова от Ротари клуб – София - Триадица. Дарението е  разпределено според броя на групите в детските заведения в общината. Общата стойност е 34 хил. лв.

   Бисер Богданов обясни, че идеята им е в навечерието на Коледните и Новогодишни празници да се опитат да накарат всяко плевенско дете да се почувства по-весело. „Този тип игри, освен забавни, стимулират и креативното мислене. Винаги сме получавали подкрепа през годините от Община Плевен и се надяваме заедно да продължим успешната работа”, допълни г-н Богданов. От името на Ротари клуб – София – Триадица, Бояна Банкова допълни, че инициативата е пример как едно лично приятелство може да намери отзвук и да зарадва децата в Плевен и региона. Вярвам, че това ще е първият от редица проекти, с които ще направим нашите общности по-добро място за живеене и ще дарим усмивки на най-малките, допълни още Бояна Банкова. Средствата, с които е осигурено дарението, са лични на членовете на двата клуба.

   Кметът Спартански изказа сърдечна благодарност за жеста и подчерта, че това е една от мисиите, заради които съществуват подобни неправителствени организации като Ротари и Лайънс Клуб и припомни инициативите, които те осъществяват в Плевен.

   „Маgic Nuudles” ca еко конструктори, cъздaдeни oт цaрeвичнo биo нишecтe, яркитe им цвeтoвe ca пocтигнaти c бeзврeдни xрaнитeлни бoи. Haпълнo нaтурaлни и бeзoпacни, тe oтгoвaрят нa cтрoги мeждунaрoдни cтaндaрти. Mиcиятa на рaзнoцвeтнитe „мaгичecки” пръчици e дa прoвoкирaт дeтcкoтo твoрчecкo миcлeнe. Къщички, чoвeчeтa, прeвoзни cрeдcтвa, цвeтя, живoтинки, aкcecoaри, бижутa, укрacи зa cтaятa – aбcoлютнo вcичкo мoжe дa ce нaпрaви c пoмoщтa нa „Маgic Nuudles” eкo кoнcтруктoритe.

 

Свалете в PDF

Още новини Всички новини

Първият в Северна България Център…

петък, 19 октомври 2018
570

В събота Плевен се включва…

четвъртък, 18 октомври 2018
184

Обновеният по европейски проект билетен…

четвъртък, 18 октомври 2018
619

Кметът Спартански: Всеки инвеститор е…

сряда, 17 октомври 2018
509