Два филма за Плевенската епопея ще бъдат излъчени по повод Трети март

2432

Два филма за Плевенската епопея ще бъдат излъчени по повод  Трети март

       Два документални филма, посветени на Плевенската епопея, ще бъдат излъчени по повод Националния празник на България Трети март. Лентите са съпродуцирани от Община Плевен и „Файв Стар Медиа Груп” и са създадени със съдействието на Регионалния военноисторически музей – Плевен. Техен режисьор е Степан Поляков.

         „Паметниците на Плевен: Печал и вдъхновение” – най-новият филм от историческата трилогия за Плевен, ще има своята премиера на 2 март в Руския културно-информационен център в столицата от 18.30 ч. Той разказва по оригинален начин за паметниците на признателност към загиналите за Освобождението на Плевен воини от съюзническите Руска и Румънска армии.

         На самия Трети март  Програмният отдел на БНТ е предвидил две излъчвания на „Плевен: Краят на войната. Началото на Европа” – в праймтайма на БНТ 2 - от 13.00 ч. и повторение от 04.10. Продукцията спечели наградата в категория „История и култура”, подкатегория „Документален филм” в ХІV Международен Тур Филм Фест „На източния бряг на Европа”`2018 – Велико Търново.

 

Свалете в PDF