Графа, Хилда Казасян, Тони Димитрова и „Сигнал” пеят за Празника на Плевен

11965

Графа, Хилда Казасян, Тони Димитрова и „Сигнал” пеят за Празника на Плевен

   Богата и разнообразна е програмата на Община Плевен по повод празника на града – 15 май. Изявите започват още на 8 май с концерт на дуо „Концертанте - 20” от 18.30 часа в Арт центъра.

   На 10 май на сцената на Водната каскада ще се представят вокален ансамбъл „Абигея” и DJ Иван Шопов. На следващия ден, 11 май, концертите са два – децата от ДГ „Снежанка” ще се изявят от 17.00 часа пред Панорамата, а от 21.00 часа на сцената на Водната каскада ще пее Владимир Ампов – Графа.

   Почитателите на класическата музика могат да слушат концерта на Плевенска филхармония и ОХ „Гена Димитрова” на 12 май от 20.30 часа на площад „Възраждане”. Солисти ще са Григорий Полищук, Константин Янков и Любомир Дяковски, специален гост е баянистът Рудик Якин.

   На 13 май ще се проведе традиционната инициатива „Нощ в музеите и галериите”, плевенчани и гости на града ще могат да посетят безплатно експозициите в ХГ „Илия Бешков”, ХГ Дарение „Колекция Светлин Русев”, Регионален исторически музей и Панорамата. Същата вечер, но от 21.00 часа на сцената на Водната каскада ще гостува Хилда Казасян.

   Не са пропуснати и фолклорните изяви – на 14 май от 20.30 часа на площад „Възраждане” съвместно ще се представят Северняшкият ансамбъл за народни песни и танци „Иван Вълев” и Народният ансамбъл – Пазарджик.

   Празничният ритуал на 15 май е с начален час 11.00 на площад „Възраждане”, след което концерт ще изнесат ОХ „Гена Димитрова”. В същия ден в 14.00 часа в Регионална библиотека „Христо Смирненски” ще бъде открита изложба „Печатници и книги в Плевен до 1947 г.”.

   Вечерта програмата продължава с два концерта на площад „Възраждане” – от 20.30 часа ще пее Тони Димитрова, след нея на сцената в 21.30 часа ще се качат рокаджиите от група „Сигнал”. Вечерта ще завърши с празнична заря с начало 23.00 часа.

Свалете в PDF