Канят фирми от региона за участие в българо-ирански бизнес форум

1926

Канят фирми от региона за участие в българо-ирански бизнес форум

        Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия кани Община Плевен, както и фирми от региона, на двустранен бизнес форум с участието на представители на деловите среди на Република България и Ислямска република Иран. Той ще е на 18 април 2019 г. в хотел „Балкан” в София. Участието е безплатно.

       Срещата е част от програмата на ХІХ сесия на Смесената българо-иранска комисия за икономическо, търговско и техническо сътрудничество, която ще се проведе от 16 до 19 април 2019 г. Съпредседател от българска страна е г-н Росен Желязков - Министър на транспорта и информационните технологии на Република България, а от иранска страна - г-н Мохамад Еслами - Министър на пътищата и градоустройството.

        Целта на проявата е създаване на контакти между бизнеса на двете страни, запознаване със спецификата и възможностите на пазара и търсене на нови форми за взаимноизгодно сътрудничество. Срещата ще е насочена към секторите тежко машиностроене, енергетика, химическа, торова, фармацевтична и хранително-вкусова промишленост, минно дело, транспорт, козметика, електротехника и електроника, информационни и комуникационни технологии, селскостопански продукти, строителство и др. Очакваният краен резултат е свързан с активизиране на стокообмена между България и Иран, както и стимулиране на съвместните инвестиции.

        Подробна информация за двустранния бизнес форум, регистрационна форма за участие, както и списък на иранските компании, които ще се включат в събитието, са публикувани на Интернет страницата на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия: https://www.sme.government.bg/?p=45168

Свалете в PDF