Класирането за прием в първи клас ще се извършва по точкова система

566

         На Интернет страницата на Община Плевен вече е публикуван проект на Правила за прием на ученици в първи клас на общинските училища на територията на град Плевен и град Славяново за учебната 2018/2019 г. До 20 февруари т.г. на адрес m.atanasova@pleven.bg ще се приемат мнения и предложения относно изготвения проект за регламент.

     Правилата обхващат процедурите за кандидатстване, класиране и записване на първокласници на територията на двата града, които ще се осъществяват по определен график. Родителите или настойниците имат право да подават заявления във всички начални, основни и средни общински училища в Плевен и Славяново.

         Класирането за прием в първи клас ще се осъществява на база точкова система по определени критерии. Максимален брой точки – 80, се дават на деца или родители/настойници с постоянен/настоящ адрес в прилежащия район на училището над 3 години преди подаване на заявлението, 70 точки – за постоянен/настоящ адрес в прилежащия район на училището от 1 до 3 години, до 1 година – 60 точки, и 50 точки – за постоянен/настоящ адрес извън прилежащия район на учебното заведение. По двадесет точки се прибавят, ако детето е сирак/полусирак, ако е с трайни увреждания над 50 %, ако има брат или сестра, които се обучават в същото училище през настоящата година, или ако е завършило подготвителна група в учебното заведение, където кандидатства за прием в първи клас.

         Правилата за прием са придружени от прилежащите райони на училищата в Плевен и Славяново. Всички интересуващи се могат да се запознаят с тях на: https://pleven.bg/bg/normativni-dokumenti-i-saobshteniya/pravila-za-priem-v-parvi-klas-za-uchebnata-2018-2019g. 

 

Свалете в PDF

Още новини Всички новини

Посланикът на Куба се срещна…

петък, 23 февруари 2018
81

Пускат тролейбус по маршрута на…

петък, 23 февруари 2018
927

Община Плевен ще стане асоцииран…

четвъртък, 22 февруари 2018
118

Общинският съвет предостави имоти за…

четвъртък, 22 февруари 2018
201