Клетва да служат на народа положиха Георг Спартански, новоизбраните общински съветници и кметове на кметства в общината

543

       Тържествено първо заседание проведе днес новоизбраният Общински съвет – Плевен. Общинските съветници, кметът на Община Плевен Георг Спартански и кметовете на кметства в общината се заклеха във всичките си действия да се ръководят от интересите на гражданите на общината и да работят за тяхното благоденствие. Областният управител Мирослав Петров връчи символите на властта - ключ и кметска огърлица, на кмета Спартански.  

       „Декларирам, че както и досега, ще работя с всички групи и индивидуално представени съветници от политическите партии. Вратата ми ще бъде отворена за всички по всяко време, както е било и през изминалите четири години. Ще работя еднакво почетно, прозрачно и диалогично и с всички кметове, тъй като и те са излъчени по същия начин като мен и имат същите права и задължения. Вярвам, че в отговор на моята протегната ръка ще получа същото в името на по-доброто бъдеще на община Плевен”, се обърна към присъстващите г-н Спартански. Той изрази и вярата си, че резултатите от неговата и на екипа му работа ще покажат, че гражданите на Плевен заслужават уважение. Кметът призова да се загърбят политическите пристрастия и да се започне дейност в интерес на публичните очаквания на гражданите на Плевен.

       След тайно гласуване общинските съветници избраха за председател на Общинския съвет за втори мандат Мартин Митев.

       С традиционните хляб и сол и менче с вода беше посрещнат г-н Спартански в сградата на Община Плевен. Свещеници от плевенски храмове отслужиха тържествен водосвет за здравето и благоденствието на жителите на цялата община. Пред общинските съветници, бившите кметове Андрей Романов, Петко Цолов и Найден Зеленогорски, служители в администрацията г-н Спартански заяви намерението си да продължи дейността по приоритетите си - почтеност, прозрачност, професионализъм, публичност и практичност в управлението на обществените дела, за да се оправдаят очакванията на хората. Акцент през втория кметски мандат на г-н Спартански ще е по-качественото и по-бързо откликване при решаване на проблемите, за да може Плевен да ускори развитието си.

Свалете в PDF

Още новини Всички новини

С пъстър концерт отбелязаха пети…

четвъртък, 12 декември 2019
368

Училищни отбори премериха сили във…

сряда, 11 декември 2019
156

Отдадохме почит на загиналите за…

вторник, 10 декември 2019
1153

„Синя зона” ще работи на…

понеделник, 09 декември 2019
430