Кметът поздрави златната медалистка Ивет Горанова и националния отбор по тенис за момичета

2309

Кметът поздрави златната медалистка  Ивет Горанова и националния отбор по тенис за момичета

Кметът на Община Плевен Георг Спартански поздрави носителката на златен медал по карате от Европейските игри в Минск Ивет Горанова. Състезателката на КБИ ”Петромакс” – Плевен,  участва в категория до 55 килограма  в дисциплина „кумите”. След тази победа тя има сериозни шансове за класиране на Олимпиадата в Токио през 2020 г. Кметът  подари на успешната ни съгражданка икона с лика на Св. Георги Победоносец – закрилник на Плевен, като й пожела той да я води към нови по-големи победи. Ивет Горанова два пъти е носител на приза „Спортист на годината” на Община Плевен – за 2017 и 2018 година, има бронзови медали от световно и европейско първенство по карате.

Георг Спартански поздрави и три млади състезателки от националния ни отбор по тенис на корт, които само преди дни спечелиха титлата в престижен турнир от календара на тенис Европа “Лампо троф” в Резато /Италия/. Това са плевенчанките Росица Денчева и Йоана Константинова и  Ивона Савекова от Пловдив.

Младите тенисистки ще представят страната ни и на предстоящото Европейско първенство за девойки до 12 години, което ще се проведе в Плевен от 25 до 28 юли 2019 г. под патронажа на кмета на кортовете в парк „Кайлъка”. В него ще вземат участие 8 отбора.

Убеден съм, че сестри Малееви и Григор Димитров имат достойна смяна във ваше лице, обърна се Георг Спартански към младите надежди. Той благодари на тях и треньора им Даниел Ангелов за усилията и амбициите да бъдат първи.

 

Свалете в PDF