Кметът Спартански благодари на всички, съдействали Плевен да получи средства от Правителството

2513

Кметът Спартански благодари на всички, съдействали Плевен да получи средства от Правителството

   Специални благодарности към всички, съдействали Плевен да получи от Министерски съвет целева сума от 700 хил. лв. за ремонт на паметниците, построени в чест на Освобождението на града от османско иго, изказа на днешното оперативно заседание на ръководството на администрацията кметът Георг Спартански. С определената сума приоритетно ще бъдат ремонтирани бул. „Скобелев”, Параклис мавзолей „Св. Георги Победоносец” и Къща музей „Цар Освободител Александър II”. 

    Благодарствени писма бяха изпратени до Премиера Бойко Борисов и до Министъра на финансите Владислав Горанов за това, че проявиха разбиране и Плевен беше включен с целево финансиране със значителна сума. „Признателен съм и на заместник-министъра на финансите Росица Велкова, която бързо придвижи преписката, за да може Плевен да бъде включен в решението на Министерския съвет. Специална благодарност на депутата Пламен Тачев, който беше изключително полезен в контактите с Министерството на финансите, включително и за организираната от него работна среща с Министъра на финансите г-н Горанов. В този смисъл, немалка част от техническата работа по реализация на предоставянето на сумата беше извършена с активното съдействие на депутат Тачев. Голяма благодарност изразявам и към бившия кмет г-н Румен Петков във връзка с обществения дебат за необходимостта от отпускане на средства за честването и също помогна със своята настоятелност. Не на последно място, благодарност и към народния представител Васил Антонов, който преди около месец постави официално питането в Парламента по време на редовния петъчен контрол и с това също ускори процедурата по вземане на решение от Министерския съвет. Благодаря и на бившите кметове Андрей Романов, Петко Цолов и Найден Зеленогорски, които чрез своите контакти активираха държавните власти, за да стане възможно решението на кабинета. Това е доказателство, че когато независимо от партийния цвят всички сме обединени в постигането на една цел, тя се случва. Това е добър пример за взаимодействие и вярвам, че в бъдеще също ще бъдем обединени в постигането на целите на града и на общината. Радва ме, че когато става дума за надпартийни неща, можем да работим заедно и заедно да постигаме целите”, допълни кметът Спартански.

    Той обясни, че предстои подготвянето на документация и обявяването на обществени поръчки за ремонт на трите обекта, за да може до пролетта да има избрани изпълнители на дейностите и те да започнат при първа възможност.

Свалете в PDF