Кметският екип представи проект за скейтпарк в Плевен

3001

Кметският екип представи проект за скейтпарк в Плевен

Кметът Георг Спартански, неговите заместници арх. Невяна Иванчева и Стефан Милев и  арх. Цветозар Петков от архитектурно бюро „Проконсулт” представиха в зала „Гена Димитрова” проект за изграждане на скейтпарк в Плевен. Присъстваха председателят на Общинския съвет Мартин Митев, общински съветници, представители на Младежкия парламент и на скейт общности в града.

Идеята е лично на Георг Спартански и беше обявена от него след разчистване на печално известния с нерегламентирани сметища, опасни сгради и системно нарушаване на обществения ред от обитателите район около чешма Балаклия. Амбицията на кмета е да се облагороди мястото и да се обособи площадка за скейтборд в отговор на желанието на младите хора. В района ще бъде изграден медицински пункт, осветление, което ще позволява и нощно каране, ще има видеонаблюдение и пункт за охрана. Предвидени са още места за паркиране, обслужваща сграда със санитарни помещения, съблекалня, шкафчета за багаж и пейки.

Стойността на проекта възлиза на 500 хил. лв., предстои Общинският съвет да обсъди  предложението и да приеме решение относно реализацията му.

Свалете в PDF