Концерти, изложба и празнична заря организира Община Плевен за 15 май

4301

Концерти, изложба и празнична заря организира Община Плевен за 15 май

       С тридневни прояви Община Плевен ще отбележи Празника на града – 15 май. Инициативите започват на 14 май с традиционната Нощ в музеите и галериите, в която ще се включат Къщата на художниците, Арт центърът, ХГ „Илия Бешков“, ХГ Колекция „Дарение Светлин Русев“, Регионалният исторически музей, Панорама „Плевенска епопея 1877“ и Арт център 3 – Творителница О`Писменехъ.

       Тържественият ритуал на 15 май, събота, започва в 11.00 часа на площад „Възраждане“, за Празника ще бъде открита и изложба фотографии от побратимени градове под наслов „Плевен празнува с приятели“. В 11.30 часа отново на пл. „Възраждане“ започва концерт с участието на ОХ „Гена Димитрова“, вокална група „Арлекино“ при НЧ „Съгласие 1869“ и Биг Бенд Плевен. Празничният концерт вечерта е от 20.30 часа с изпълненията на квартет „Интро“, след които на сцената ще излезе любимата на всички Тони Димитрова. По случай празника ще има и пъстра заря.

       В третия от празничните дни в 10.00 часа на Моста в парк „Кайлъка“ започва Ден на предизвикателството. За 11.00 часа е предвидено началото на концерта на хор „Звъника“ с диригент Ваня Делийска на пл. „Възраждане“, на ДЮФА „Нашенчета“ и на мажоретния състав при ЦРД. Концертът на Северняшкия ансамбъл за народни песни и танци „Иван Вълов“ ще започне на централния площад в Плевен от 20.30 часа.  

Свалете в PDF