Малки звезди с големи постижения гостуваха на кмета Спартански

4132

Малки звезди с големи постижения гостуваха на кмета Спартански

  Плевенски деца, носители на множество награди от национални и международни фестивали и конкурси гостуваха на кмета на Община Плевен Георг Спартански. Своите медали, купи и грамоти показаха Елизабет Захариева /11 г./, Цеца Сълева /12 г./, Валерия Скравенска /9 г./, Натали Захариева /10 г./, Михаела Христова /9 г./, Андреа Генова /10 г./, Марина Бадева /12 г./ и 4-годишната Виктория Петкова. Те се занимават с пеене, спортни, народни танци, художествена гимнастика, балет и са открития на организирани от Арт компания „Нови звезди” събития и на фестивали в Латвия, Беларус, Чехия, Русия и др., на които компанията е официален представител за България, обясниха президентът на „Нови звезди” Петя Данданова и директорът Георгина Георгиева. Те благодариха на г-н Спартански за подкрепата за организирания миналата година конкурс, тази година „Принц и принцеса на Плевен” ще се проведе на 14 май отново със съдействието на Общината и е посветен на Празника на града.

   „Вие безспорно сте много талантливи деца, но вече сте се уверили, че само с талант не става, с труд всичко се постига и всеки труд се възнаграждава. Благодаря и на родителите ви, които са ви възпитали така добре и са се посветили изцяло на вашите успехи”, се обърна към гостите г-н Спартански. Той пожела на децата да са здрави и ги посъветва да учат чужди езици, защото колкото повече знаят, толкова по-богати с познания и приятелства ще са. „Когато имате мнение, го защитавайте. В някои случаи може и да загубите, но така пък ще получите вашия собствен опит. Вслушвайте се в това, което ние, по-възрастните, ви съветваме, но вървете и по своя път. Имайте самочувствие, бъдете победители и горди, че сте това, което сте”, посъветва още г-н Спартански.

   Кметът на Община Плевен получи грамота за значим принос към възпитанието и развитието на талантливите деца на град Плевен и отлична съвместна дейност с Арт компания „Нови звезди”, както и статуетка.

  Компанията има за цел възпитанието на децата чрез конкурсите, утвърждавайки две инициативи – патриотичната „Моя страна, моя България” и против насилието над деца „Александра – принцесата ангел”. 

Свалете в PDF