Министерство на културата ще финансира специализирани ремонти на имоти, обявени за културни ценности

2595

Министерство на културата ще финансира специализирани ремонти на имоти, обявени за  културни ценности

       Министерство на културата обяви възможност за кандидатстване за целева финансова подкрепа за извършване на специализирани консервационно-реставрационни дейности по недвижими културни ценности за 2020 г. Това се прави на основание чл. 3, ал. 3 от Правилата за избор на обекти и определяне на дейности за предоставяне на целева финансова подкрепа в областта на консервацията и реставрацията на недвижимите културни ценности. Началната дата за подаване на заявления е 17.02.2020 г. (понеделник), крайната дата е 17.03.2020 г. (вторник).

       Заявленията се адресират до Дирекция „Културно наследство, музеи и изобразителни изкуства” и се подават на хартиен и електронен носител в деловодството на Министерство на културата.

       Право на финансова подкрепа имат частни собственици или ведомства и организации с предоставено право на управление на недвижими културни ценности; национални, регионални и общински музеи; общини, на чиято територия е разположена недвижимата културна ценност; научни институти, извършващи специализирани инструментални изследвания, свързани с опазването на недвижими културни ценности; второстепенни разпоредители с бюджет към Министерството на културата.

        С пълния текст на Правилата за избор на обекти и определяне на дейности за предоставяне на целева финансова подкрепа в областта на консервацията и реставрацията на недвижимите културни ценности можете да се запознаете на следния линк: http://mc.government.bg/page.php?p=58&s=429&sp=512&t=0&z=0

Свалете в PDF