Модернизирана лаборатория откриха в гимназията по хранително-вкусови технологии „Луи Пастьор”

207

       Нова модернизирана лаборатория за контрол на качеството на храни и напитки отвори врати днес в Професионалната гимназия по хранително-вкусови технологии „Луи Пастьор”. Лентата прерязаха министърът на образованието и науката Красимир Вълчев и инж. Лилия Петкова - директор на гимназията. Оборудването в лабораторията е закупено по Национална програма „Осигуряване на съвременна образователна среда”, модул „Модернизиране на системата на професионалното образование”.

       Гости на събитието бяха заместник-кметът на Община Плевен Стефан Милев, заместник-министърът на образованието Таня Михайлова, заместник областният управител Татяна Божинова и началникът на РУО – Плевен, Албена Тотева. Присъстваха преподаватели, директори на плевенски гимназии и управители на фирми, с които ПГХВТ „Луи Пастьор” си партнира успешно.

       Възпитаници на гимназията показаха нагледно как се извършват различни видове анализи и микробиологични показатели на храни и напитки, при които се използва модерната апаратура. Лабораторията разполага и с микроскопи, свързани с мултимедия, което дава възможност учениците да наблюдават изследваното на широк екран.

       Общата стойност на вложените средства е 66 000 лв. 

Свалете в PDF

Още новини Всички новини

Училищни отбори премериха сили във…

сряда, 11 декември 2019
81

Отдадохме почит на загиналите за…

вторник, 10 декември 2019
931

„Синя зона” ще работи на…

понеделник, 09 декември 2019
365

Временно ще бъде ограничено движението…

петък, 06 декември 2019
287