Над 1000 плевенчани изразиха мнение за развитието на общината през следващите седем години

2456

Над 1000 плевенчани изразиха мнение за развитието на общината през следващите седем години

       Над 1000 плевенчани се включиха в обявеното проучване относно приоритетите за развитието на общината през идния Програмен период 2021-2027 год. Чрез попълване на анкета те идентифицираха най-съществените проблеми на територията на град Плевен и малките населени места в общината, приоритетите и оптималните мерки за тяхното изпълнение.

       Проучването сред гражданите е важна стъпка в стартиралата процедура за разработването на План за интегрирано развитие на община Плевен за периода 2021-2027 г. (ПИРО). Този план определя основните приоритети в развитието на общината в следващия седемгодишен програмен период и е основен документ, който дефинира проектни идеи за финансиране с европейски средства, средства от общинския бюджет и други източници.

       Обобщените резултати от анкетата може да видите в прикачения файл.

       Община Плевен благодари на всички участници в анкетата за активната гражданска позиция и съпричастността към доброто бъдеще на община Плевен.

       Предвид желанието на ръководството на Община Плевен и екипа, разработващ Плана за интегрирано развитие на община Плевен за периода 2021-2027 г., да бъдат изразени максимален брой мнения и оценки предстои да се проведат анкетиране по квартали, както и срещи с представители на бизнеса, неправителствения сектор и администрацията, за да се идентифицират конкретни проектни идеи.

       На Интернет страницата на Община Плевен ще бъде публикувана форма за набиране на проектни предложения в различни области от развитието на общината.

Свалете в PDF