Над 65 000 лв. за плевенската Панорама събра кампанията „Ние обичаме България” 2018

2823

Над 65 000 лв. за плевенската Панорама събра кампанията „Ние обичаме България” 2018

   Събраните  към момента средства от инициативата „Ние обичаме България” 2018 са 65 268,94 лв. Дългосрочната национална кампания, която цели осигуряването на финансова помощ за значими паметници на културата, е организирана от BILLA България. Тази година проектът подкрепи Панорама „Плевенска епопея 1877 г.” Събраната в рамките на кампанията сума ще бъде използвана за реставрация и консервация на художественото платно и предметния план в зала „Панорама” в обекта.

    Основната част от сумата бе събрана от продадени билети за големия благотворителен концерт в подкрепа на Панорамата, който се проведе на 22 май в зала „Арена Армеец” и привлече хиляди зрители. На една сцена се качиха някои от най-обичаните български изпълнители – Веселин Маринов, Тоника Домини, Дует Ритон, 100 KILA, СкандаУ, Deep Zone Project, Мистерията на българските гласове, Берковската духова музика, Ансамбъл „Филип Кутев”, Славка Калчева и Поли Паскова. Всички те се обединиха около каузата за съхраняването на културно-историческото ни наследство и се включиха в инициативата напълно безвъзмездно.

   Част от средствата, които ще бъдат дарени за Плевенската Панорама, са събрани от продажбата на специални торбички за пазаруване. Те ще продължат да бъдат налични в магазините на BILLA до края на м. август. В този период 1 лев от всяка закупена бройка отива за каузата. Кампанията „Ние обичаме България” се провежда с подкрепата на Министерство на културата, Министерство на туризма, Столична община и Община Плевен.

    Всеки желаещ да подкрепи инициативата и Панорама „Плевенска епопея 1877 г.” може да го направи и като преведе средства по сметката на Регионалния военноисторически музей в Плевен:

 

БАНКА: БАКБ

IBAN: BG18BGUS91603104103200

BIC: BGUSBGSF

Основание: Кампания „Ние обичаме България”

Свалете в PDF

Още новини Всички новини

Покана за провеждане на консултации за съставите на СИК на територията на община Плевен

Покана за провеждане на консултации…

четвъртък, 25 април 2024
80

Плевен с писмо до финансовото министерство целеви средства от общинския бюджет да се ползват за ремонт на общински пътища

Плевен с писмо до финансовото…

четвъртък, 25 април 2024
123

Плевен има нов почетен гражданин – професионалният боксьор Йосиф Панов

Плевен има нов почетен гражданин…

четвъртък, 25 април 2024
175

Изложба с детски творби от конкурс за Великден ще бъде открита на 25 април

Изложба с детски творби от…

сряда, 24 април 2024
162