Община Плевен кани заинтересованите страни заедно да подредят инвестиционните приоритети

2854

Община Плевен кани заинтересованите страни заедно да подредят инвестиционните приоритети

   Община Плевен отправя за втори път покана към всички заинтересовани страни – юридически лица/сдружения на собствениците, регистрирани или извършващи дейност на територията на община Плевен, за участие в Работна група за оценка на проектни фишове за актуализиране на Инвестиционната програма на Община Плевен по Приоритетна ос 1 „Устойчиво и интегрирано градско развитие” на Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020.

   Работната група е с постоянен характер, председателства се от Ръководителя на Междинното звено по ОПРР арх. Невяна Иванчева и ще има за задача да оценява проектни фишове, с които ще бъде актуализирана Инвестиционната програма на Общината, разработена за целите на Приоритетна ос 1 „Устойчиво и интегрирано градско развитие” на Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020.

   Съставът на работната група следва да бъде между 5 и 25 лица. В случай, че в отговор на настоящата покана, интерес за участие в работната група заявят повече от 25 лица, ще бъде направен допълнителен подбор на участниците, съгласно Приложение П към Насоките за кандидатстване по Процедура BG16RFOP001-1.001-039 „Изпълнение на интегрирани планове за градско възстановяване и развитие 2014-2020” на Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020.

   На първата покана не се отзова никой, а това е добра възможност да чуем гласа на плевенската общественост, да стимулираме гражданското общество, вслушвайки се в повече мнения. Този път очаквам адекватна активност и съпричастност към тези важни за града ни въпроси, така, както е в повечето общини, където броят на участниците в работните групи /25/ се оказва недостатъчен за всички желаещи заинтересовани страни, коментира заместник-кметът с ресор „Европроекти и хуманитарни дейности” Стефан Милев.

Свалете в PDF