Община Плевен се включва в Световния ден на ходенето

3024

Община Плевен се включва в Световния ден на ходенето

   По повод Световния ден на ходенето и с цел популяризиране на здравословния начин на живот Община Плевен съвместно с Българска Асоциация „Спорт за всички” организира на 30.09.2017 г., събота, от 9.30 часа в парк „Кайлъка”, спирка „Моста”, най-лесната и естествена физическа активност – ходенето. Община Плевен призовава  всички да се включат в спортното мероприятие, с убеждението, че все повече наши съграждани  оценяват неимоверно голямата роля на спорта и физическата активност за здравето на хората. На финала чрез лотариен принцип ще бъдат раздадени спортни артикули.

   Това е най-голямата световна проява за ходене, която се провежда ежегодно в целия свят от 1992 г. На 7 юли в Бразилия под председателството на световноизвестния футболист Пеле по улиците на Рио де Жанейро излизат 250 000 жители на града, между които са вицепрезидентът на САЩ Ал Гор, голямата американска актриса Шърли Маклейн, президентът на ТАФИСА проф. д-р Юрген Палм и други видни личности.

   В България се провежда ежегодно от 1993 г. Проявата цели популяризиране на ходенето като ефективна и лесна за практикуване двигателна активност за всички, възможност за участие на хора от всички възрастови и социални групи, която не изисква финансови средства.

Свалете в PDF