Общинският съвет одобри Програма за закрила на детето

2421

Общинският съвет одобри Програма за закрила на детето

   Съгласно Закона за закрила на детето и Правилника за прилагането му Дирекция „Социално подпомагане” следва ежегодно да внася Програма за закрила на детето в Общинския съвет за одобрение. Комисия по чл. 20а от Закона за закрила на детето е изготвила Програма за закрила на детето на Община Плевен за 2018 година. Същата е съгласувана и дискутирана с всички заинтересовани институции, при изготвянето й са взети предвид националното законодателство, европейските директиви, както и местните специфики. В Програмата са посочени оперативните цели, дейностите по тяхното осъществяване, очакваните резултати, сроковете за изпълнение, бюджетът и отговорните институции.

   Основните раздели в Програмата са: равенство на шансовете за развитие на всички деца, осигуряване правото на детето на достъп до здравеопазване, здравни грижи и здравословен начин на живот, намаляване на детската бедност и създаване на уловия за социално включване на децата, развитие на качествено образование, живот без насилие, насърчаване на участието на децата в обществения живот, спорт, култура и дейности за свободното време, мониторинг и контрол на грижата за децата. Особено внимание е обърнато на защитата на правата на децата в дигиталната ера и превенцията на рисковете в глобалната мрежа.

    Планираните дейности в Програмата са обсъдени и приети от Комисията за детето и от Обществения съвет за социално подпомагане при Община Плевен. Документът е отворен и подлежи на допълване, изменяне и актуализиране. С 31 гласа „за” общинските съветници единодушно одобриха Програмата.

Свалете в PDF

Още новини Всички новини

Покана за провеждане на консултации за съставите на СИК на територията на община Плевен

Покана за провеждане на консултации…

четвъртък, 25 април 2024
101

Плевен с писмо до финансовото министерство целеви средства от общинския бюджет да се ползват за ремонт на общински пътища

Плевен с писмо до финансовото…

четвъртък, 25 април 2024
133

Плевен има нов почетен гражданин – професионалният боксьор Йосиф Панов

Плевен има нов почетен гражданин…

четвъртък, 25 април 2024
200

Изложба с детски творби от конкурс за Великден ще бъде открита на 25 април

Изложба с детски творби от…

сряда, 24 април 2024
180