Огън и вода изпълниха залата на Арт центъра

1206

„Огън и вода”е озаглавила самостоятелната си изложба, която беше открита на 01 юни в Арт центъра, известната плевенска художничка Майя Ананиева. Тя представя 50 живописни творби, изпълнени в авторска микс техника и акварел, обединени в няколко цикъла: „Огън и вода”, „Изпепелени спомени”, „Огнената страст на лятото” , „Усещане за вода” и „Цветният танц на водата”.

         Огънят и водата са две стихии, без които не можем, защото  те носят  духовното и материалното. Ежедневно преминаваме през тях и всеки път излизаме  с нова жажда за живот, е виждането на авторката.

         Майя Ананиева не само е благословена със своя талант на художник, тя е благословена и с невероятния си усет да открива млади дарования и да изгражда от тях истински творци, за които говорят многобройните успехи по целия свят на ръководената от нея школа „Колорит”, за което поднасям голямата си благодарност, каза в приветствието си при откриването кметът Георг Спартански.

         Миналата година „Огън и вода” е показана в пет галерии в Португалия, предстои платната да бъдат представени в Русия и Словения.

Свалете в PDF