От аеробика през карате до велоразходка пробваха почитателите на спорта

2724

От аеробика през карате до велоразходка пробваха почитателите на спорта

   Община Плевен се включи за поредна година в отбелязването на Европейската седмица на спорта от националната кампания Now We MOVE България. Инициативата се проведе пред Центъра за работа с деца, където се събраха десетки малки и големи почитатели на спорта.

   В инициативата се включиха експертът на Министерството на младежта и спорта за областите Плевен и Ловеч Атанас Кършев, началникът на отдел „Младежки дейности, спорт и туризъм” в Община Плевен Таня Митранова, както и експерти от отдела.

   За начало всички се разгряха с аеробика, след което атрактивните демонстрации на Клуба по бойни изкуства „Петромакс” с треньор Десислава Лачовска и Спортния клуб по таекуон-до „Атила” с президент и треньор Даниел Цаков спряха дъха на публиката. Спортистите дадоха възможност най-малките зрители да направят първи стъпки в бойните изкуства.

   Възпитаниците на Клуба по триатлон „Борислав Доков” с треньор Иво Илиев поведоха последвалата велоразходка. А едни от най-активните, според възможностите им, бяха членове на клуб „Здраве”.

   Като част от инициативата, зала „Спартак” ще отвори врати днес от 16.00 часа, а тенис кортовете в парк „Кайлъка” – от 16.00 до 17.00 часа. В 17.00 часа пред Центъра за работа с деца започват партиите по шах.

Свалете в PDF