Отбелязахме 103 години от славната Дойранска епопея

1688

Отбелязахме 103 години от славната Дойранска епопея

       Ръководният екип на Община Плевен почете подвига на загиналите преди 103 години воини в славната Дойранска епопея с поднасяне на венци и цветя пред паметника на Девета плевенска пехотна дивизия на пл. „Свободата“.

       Днес е поредната годишнина от Дойранската битка, в която Девета плевенска пехотна дивизия под командването на ген. Вазов проявява изключителна храброст и военни умения и излиза като победител в тази битка с многократно превъзхождащия я интернационален противник. Това са епизоди от нашата история, които, за съжаление, много десетилетия не бяха отбелязвани по достоен начин, подчерта кметът на Община Плевен Георг Спартански. Той допълни, че това, което българският войник е печелил на полето на сраженията, след това политиците са проигравали. Националният идеал се защитава с чест и храброст, но и с дипломатически умения – нещо, в което сме слаби, беше категоричен г-н Спартански.

       За предстоящите трети за годината парламентарни избори той сподели, че не е оптимист, че на този етап се търси национално съгласие. Не бива да продължаваме да си поставяме разделителни линии. Време е за държавници, трябват ни хора, които да загърбят личния и партиен егоизъм в името на държавния интерес за нужните тежки реформи в държавата, каза още г-н Спартански.

Свалете в PDF