Първите бебета за годината – Даная и Габриел, гостуваха на кмета Георг Спартански

2277

Първите бебета за годината – Даная и Габриел, гостуваха на кмета Георг Спартански

Първите бебета, родени през 2023 г. в община Плевен - близнаците Даная и Габриел - бяха днес специални гости на кмета Георг Спартански. Малчуганите са проплакали на 01 януари в УМБАЛ „Д-р Г. Странски“ ЕАД с пет минути разлика – момиченцето в 17.35 часа, а момченцето - в 17.40 часа. Щастливите родители са Елеонора и Тихомир Илийчовски. Майката е оператор в склад, а бащата е служител в куриерска фирма.

         И двете бебета спяха дълбоко по време на срещата, опровергавайки родителите си, че почти не им дават покой. Даная е тиха и  кротка, а Габриел, обратно на нея, много енергичен и гласовит.

         Георг Спартански лично надписа поздравителна картичка за семейството с пожелание близнаците да израснат като добри хора. В изпълнение на решение на Общинския съвет той връчи на семейството парична сума в размер на 1200 лв. и подари забавни играчки на бебетата.

Даная и Габриел са втората двойка близнаци, родени първи за годината в общината. Предходните бяха Дара и Радостин Савови, родени на 01 януари 2019 година. 

Свалете в PDF