Патриотично културно-просветно дружество "Традиция" – Плевен организират пешеходен преход по повод Освобождението на Плевен

2496

Патриотично културно-просветно дружество

На 11 декември, неделя, във връзка с честването на 10 декември – Денят на признателност на гражданите на Плевен към загиналите за неговото освобождение, ще се проведе пешеходен преход до паметника на загинали руски воини "Братска могила”, който се намира в посока село Радишево.

Началото на прехода ще е от входа на парк Кайлъка в 11.00 ч. (направление Горско стопанство - жк "Кайлъка" - Вилна зона). Разстоянието е 1,5 км., а времето, за което се изминава е около половин час.

В събитието ще участват ще участват членове на патриотично културно-просветно дружество "Традиция" – Плевен с председател подполковник Мануш Христов, които ще придружат похода, облечени с автентични военни униформи.

Служител от Панорама-Плевен ще изнесе беседа във връзка със събитията около обсадата на Плевен през Руско-турската Освободителна война, след което свещеник ще отслужи панихида за загиналите войници.

 

Свалете в PDF