Плевен е част от инициативата „С волейбол на училище”

1076

Плевен е част от инициативата „С волейбол на училище”

       Плевен е сред градовете в страната, присъединили се към инициативата „С волейбол на училище”, която се реализира за втора поредна година от Българската асоциация „Волейбол” и Министерството на младежта и спорта. Домакин на събитието е Основно училище „Иван Вазов”, гости на проявата бяха кметът Георг Спартански, заместник-председателят на Българската асоциация „Волейбол” Давид Давидов, дългогодишният състезател от ЦСКА, бивш капитан на националния отбор по волейбол, а вече и координатор на волейболните отбори у нас Николай Иванов.

        Целта на инициативата и да се провокира интересът на децата и младежите към популярната игра и най-успешния отборен спорт у нас, за което спомогнаха демонстрациите на млади волейболисти.

     Георг Спартански поздрави организаторите, домакините и спортистите с провеждането на спортното събитие. Той акцентира на важността от наличието и  доброто състояние на спортната база за привличане на младите хора към различните спортове и посочи начинанията на Община Плевен в тази посока с реновирането на спортни зали, изграждането на игрища и спортни площадки, като не пропусна и очакванията на местната власт за държавна финансова помощ, с която да бъде построена голяма многофункционална спортна зала в града ни.

         През есента се очаква още едно плевенско училище да се присъедини към инициативата.

Свалете в PDF