Плевенска фирма зарадва деца от Център за настаняване от семеен тип за новата учебна година

4412

Плевенска фирма зарадва деца от Център за настаняване от семеен тип за новата учебна година

   Фирма „ГЕМИ 2015” ЕООД Плевен, чийто предмет на дейност е търговия с детски дрехи и обувки, дари учебни пособия и дрехи на децата от ЦНСТ – гр. Плевен и по-точно на децата от Центъра на ул. „Бяло море” №16. Типът на най-необходимите за децата пособия и дрехи е уточнен след среща с Анелия Цанкова, директор на центровете.

   С песни и стихчета малчуганите поздравиха гостите - Милена Габрова, представител на фирма „ГЕМИ 2015” ЕООД, началника на отдел „Здравеопазване и социални дейности” в Община Плевен Стефан Захариев, дошлите журналисти и общински служители. Децата увериха, че чакат с нетърпение новата учебна година, подготвят се старателно и обещаха преди Коледа да покажат бележниците, пълни с отлични оценки. В Центъра на ул. „Бяло море” №16 живеят 14 деца от 3 до 16 години, най-малките ходят на градина, а по-големите вече се вълнуват от първи сърдечни трепети. Всички посещават и различни спортни и школи по изкуства, разказа Анелия Цанкова.

  Милена Габрова благодари на Галя Станчева от Центъра за административно обслужване на граждани, която е свързала дарителите с ръководството на къщичките от семеен тип. Намерението на фирмата е да изгради дългосрочно сътрудничество с институцията под опеката на Община Плевен и тази инициатива да е само началото на поредица от подобни кампании. Децата започват спокойно новата учебна година напълно подготвени с тетрадки, обвивки, химикалки, боички, моливи, пособия за чертане и други учебни пособия, както и дрехи.

Свалете в PDF