Плевенските деца се научиха да сортират отпадъци в цветните контейнери

1842

Плевенските деца се научиха да сортират отпадъци в цветните контейнери

      „Екопак България” АД и Община Плевен организираха на 16 май образователно забавление за децата в града. В кукленото шоу „Приказка за юначета с празни тумбачета” героите Хартояд, Пластоядка и Стъклояд научиха децата от детски градини „Ралица”, „Зорница” и „Щурче” защо е важно отпадъците от опаковки да се събират разделно, колко е необходимо повече хора да сортират боклука в трите цветни контейнера на „Екопак България” и как отпадъците могат да бъдат рециклирани, за да заживеят нов живот под формата на различни полезни неща. Всички деца пяха и танцуваха с героите от театъра, участваха в състезание по сортиране на отпадъци, а накрая получиха подаръци - книжки за оцветяване и магнити с персонажите от кукления театър.

       Представлението в Плевен е в рамките на пролетното турне на „Театър на приказката - София”, което се провежда по инициатива на „Екопак България” АД и в партньорство с няколко общини. То е обичано от децата, а срещата с героите от парка - очаквана, защото на разбираем за децата език се поставя проблемът за отговорността на всеки за опазване на природата.

      Образователната пиеса „Приказки за юначета с пълни тумбачета” пътува из българските градове пета поредна година. За този период актьорите от „Театър на приказките” са обучили над 6 600 деца на възраст от 4 до 8 години как да събират разделно отпадъци.

        „Екопак България” АД е най-голямата в страната организация за оползотворяване на отпадъци от опаковки, която инвестира в образователни инициативи, чиято цел е да научат децата да събират разделно и да се грижат за природата.

Свалете в PDF