Плевенският гарнизон чества своя празник

2294

Плевенският гарнизон чества своя празник

       С поднасянето на венци и цветя пред паметната плоча на Девета пехотна плевенска дивизия започна ритуалът, посветен на празника на Единния център за начална военна подготовка – Плевен, 16 март.

         След приемането на тържествения строй от командира на Центъра полк. Николай Бешев на централния площад „Възраждане” плевенски свещеници отслужиха молебен за здраве и благоденствие на Плевенския гарнизон. Гости на празника бяха кметът на Община Плевен Георг Спартански, председателят на Общинския съвет Мартин Митев, представители на институции и организации.

     Участниците в ритуала - почетни роти от военни формирования 22160, 38220 и 42800 –Плевен, Военновъздушна учебна база „Георги Бенковски” - град Долна Митрополия, факултет „Авиационен” на НВУ „Васил Левски” – гр. Велико Търново, представители на дружество „Традиция”, гвардейския отряд при ОУ „Д-р Петър Берон” и представителния духовия оркестър на Сухопътните войски, бяха приветствани от полк. Николай Бешев.

            На 16 март 1913 година Четвърти пехотен плевенски полк бележи славна победа в боевете при Акалан в Балканската война. Тази дата е възприета като празник на полка и Плевенския гарнизон, достоен наследник на които са военните формирования от Единния център за начална военна подготовка.

         Празничната програма продължи с концерт на Представителния състав на Въоръжените сили във Военния клуб.

         

Свалете в PDF

Още новини Всички новини

Покана за провеждане на консултации за съставите на СИК на територията на община Плевен

Покана за провеждане на консултации…

четвъртък, 25 април 2024
103

Плевен с писмо до финансовото министерство целеви средства от общинския бюджет да се ползват за ремонт на общински пътища

Плевен с писмо до финансовото…

четвъртък, 25 април 2024
134

Плевен има нов почетен гражданин – професионалният боксьор Йосиф Панов

Плевен има нов почетен гражданин…

четвъртък, 25 април 2024
201

Изложба с детски творби от конкурс за Великден ще бъде открита на 25 април

Изложба с детски творби от…

сряда, 24 април 2024
180