Почетният консул на Йордания ще представи възможностите за сътрудничество с плевенския бизнес

2320

Почетният консул на Йордания ще представи възможностите за сътрудничество с плевенския бизнес

Работна среща на тема „Възможности за икономическо сътрудничество с град Зарка, Хашемитско Кралство Йордания” ще се състои на 24 февруари /понеделник/ от 11.00 часа в зала „Гена Димитрова”, ет. 1  в РБ „Хр. Смирненски”. Срещата се организира със съдействието на Община Плевен. Потенциалните сфери за бизнес контакти ще представи лично Почетният консул на Хашемитското Кралство Йордания в София и Председател на Българо-Йорданската камара за икономическо сътрудничество Н. пр. д-р Хасан Бармауи.

Община Плевен е в процедура за установяване на партньорски отношения с град Зарка, Хашемитско Кралство Йордания. Инициативата е на кмета на йорданския град инж. Имад Момани. Общинските съвети на Плевен и Зарка дадоха съгласие за водене на преговори за подписване на договор за сътрудничество. В знак на сериозните намерения на бъдещите ни партньори улица в град Зарка е именувана „Плевен”.

Работната среща е една от първите крачки за партньорство между двата града и разширяване на отношенията между Йордания и България на местно ниво особено в контекста на предстоящото посещение на Краля на Йордания Абдула ІІ у нас тази година.

Община Плевен отправя покана за участие към всички заинтересовани представители на плевенския бизнес.

Свалете в PDF