Представят напредъка по проекта за подобряване на условията за предоставяне на модерни образователни услуги

2031

Представят напредъка по проекта за подобряване на условията за предоставяне на модерни образователни услуги

       Междинна пресконференция за оповестяване напредъка от изпълнението на проект BG16RFOP001-1.007-0002-C02 „Подобряване на условията за предоставяне на модерни образователни услуги в областта на образованието” ще проведе Община Плевен - бенефициент по проекта. Инициативата ще се състои на 04.02.2020 год., вторник, от 11.00 часа в Заседателната зала в сградата на местната администрация, в рамките й ще бъде предоставена информация и за очакваните резултати.

       Проектът цели да осигури предоставяне на модерни образователни услуги чрез насочени интервенции за рехабилитация и обновяване на общинската образователна инфраструктура. Осигуряването на подходяща и рентабилна образователна инфраструктура, съобразена с настоящите и бъдещи изисквания, ще допринесе и за по-доброто качество на живот и социална интеграция.

       Общата стойност на проекта, който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Региони в растеж” 2014 - 2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие, е 9 306 570,25 лв.

       Извършени бяха интервенции, свързани с въвеждане на мерки за енергийна ефективност, дейности за ремонт и реконструкция на сградите и на прилежащите им дворни пространства за 9 обекта на образователната инфраструктура, разположени на територията на град Плевен. По проекта бяха обновени сградите и дворните пространства на НУ „Христо Ботев” и ОУ „Климент Охридски”; на детските градини: ЦДГ 12 „Ралица”, ЦДГ 2 „Юнско въстание”, ЦДГ 8 „Щурче”, ЦДГ 20 „Калина”, СДГ 11 „Теменуга”, ОДЗ 18 „Дружба” и на Детска ясла „Гергана”.

       Проектът приключва през м. април 2020 год. 

Свалете в PDF