Президентът Плевнелиев: Успехът на един лидер се мери с успеха на обществото

2883

Президентът Плевнелиев: Успехът на един лидер се мери с успеха на обществото

Лекция на тема „Лидерите на бъдещето” представи в Арт център – Плевен президентът Росен Плевнелиев на 31 октомври. Присъстваха кметът на Плевен Георг Спартански, общински съветници, студенти, ученици, преподаватели, членове на Младежкия парламент, представители на неправителствени организации, граждани.

Събитието, организирано от Американският университет в България, откри президентът на учебното заведение д-р Стивън Съливан.

Президентът Плевнелиев представи пред аудиторията визията си за перспективите на лидерството в контекста на глобализацията, миграцията и дигитализираното общество, като акцентира и на ключовите фактори за изграждането на лидери в днешно време. Той очерта и търсените качества и умения, както и типа модерно образование, което може да гарантира развитието им.

Идеята на лекциите е да помогна на младите да видят хоризонти и перспектива за развитие в родината. Успехът на един лидер не се мери по рейтинга и медийния комфорт, с който разполага, а с успеха на обществото, с успеха на обикновения човек. Силен е този лидер, който е разбрал, че си силен, когато изграждаш силни институции, който модернизира нацията, който прави народа си по-щастлив! Това коментира пред журналисти президентът Плевнелиев в Плевен.

По-рано същия ден Росен Плевнелиев се срещна с кмета Георг Спартански, който го запозна с европейските проекти, които реализира Община Плевен, и с програмата за честването на 140-ата годишнина от Плевенската епопея.

Свалете в PDF

Още новини Всички новини

Покана за провеждане на консултации за съставите на СИК на територията на община Плевен

Покана за провеждане на консултации…

четвъртък, 25 април 2024
44

Плевен с писмо до финансовото министерство целеви средства от общинския бюджет да се ползват за ремонт на общински пътища

Плевен с писмо до финансовото…

четвъртък, 25 април 2024
94

Плевен има нов почетен гражданин – професионалният боксьор Йосиф Панов

Плевен има нов почетен гражданин…

четвъртък, 25 април 2024
120

Изложба с детски творби от конкурс за Великден ще бъде открита на 25 април

Изложба с детски творби от…

сряда, 24 април 2024
149