Съветниците приеха Бюджет`2020 на Община Плевен

1751

       С 37 гласа „за”, 1 „против” и 3 „въздържал се” общинските съветници приеха на днешната извънредна сесия Бюджет`2020 на Община Плевен. Промени бяха направени в няколко направления.

       От Инвестиционната програма гласуваха да отпадне ремонт на тротоара на ул. „Климент Охридски”, ремонт на подпорна стена на ул. „Княз Борис I”, на ул. „Лозенка”, намалиха средствата, определени за придобиване на земя с цел разширяване на Гробищен парк „Чаира”, отпадна и придобиването на трактор за с. Бохот. Общо планираните за тези дейности средства са 426 265 лв. На тяхно място съветниците приеха за същата сума да се направи ремонт на ул. „Патриарх Евтимий”, на ул. „Раковски” № 57, да бъде закупен трактор за с. Брестовец и багер за с. Ясен.

       Увеличени бяха с 228 хил. лв. средствата за всички малки населени места със самостоятелен бюджет в раздел „Местни дейности”, увеличение в приходната част беше гласувана и в бюджетите на няколко общински предприятия.

       В Културния календар беше записано провеждането на Международен музикален фестивал „Акордеомания” през м. юни с финансиране в размер на 10 000 лв. Средствата са за сметка на намаляване на предвиденото за няколко други мероприятия.

       Гласувано беше увеличение на конкретния размер на основните месечни работни заплати за 2020 год. на кметовете в населените места в общината с 13 %. Кметът на Община Плевен Георг Спартански декларира категоричното си нежелание заплатата му да бъде повишена и беше изваден от списъка. Със 187 лв. беше увеличено и трудовото възнаграждение на кметските наместници.

       Парите за група „Физическа култура и спорт” местни дейности са 540 000 лв., като за  ДЮШ БК „Спартак – Плевен” сумата беше завишена с 20 000 лв. и стана 80 000 лв. За спортните клубове, отговарящи на условията на общинската Наредба №33, се предвиждат общо 210 000 лв.

Свалете в PDF

Още новини Всички новини

Ограничават още броя посетители в дискотеките и нощните заведения

Ограничават още броя посетители в…

петък, 23 октомври 2020
30

Влезе в сила намаляването на срока на карантината на близки контактни лица

Влезе в сила намаляването на…

петък, 23 октомври 2020
74

От днес влиза в сила мярката за носене на маска на открити обществени места, на които има струпване на хора

От днес влиза в сила…

четвъртък, 22 октомври 2020
277

Продължават дейностите по реконструкция на  участъци по четвъртокласната пътна мрежа в община Плевен

Продължават дейностите по реконструкция на…

понеделник, 19 октомври 2020
449