Сръчни деца майсториха украса в коледна работилничка

336

Дни преди Коледните празници, деца от плевенския Регионален център за ранна интервенция на уврежданията и ученици от IV клас на НУ „Единство” в града заедно участваха в коледна работилница за изработка  на празнична новогодишна украса и коледни картички.

Решихме да поканим децата от IV клас на НУ „Единство” на нашата коледна работилница не само защото наближават коледните празници, а защото работата в група е много полезна за децата. Целта е деца на различна възраст, с различни интереси, различни потребности, различни възможности да общуват, да работят заедно, да се забавляват, сподели Дилайла Славейкова, директор на РЦРИУ.

Регионален център за ранна интервенция на уврежданията функционира от 02.01.2017 г. по проект „Продължаване дейността на Регионален център за ранна интервенция на уврежданията – Плевен” към Община Плевен. В центъра се предоставят мобилни социални услуги за деца и семейства в риск, които обхващат 13 населени места в община Плевен, включително и град Плевен. Ранната интервенция на уврежданията е насочена към пряката работа с деца с увреждания и техните семейства, включително рехабилитация, която се осъществява и като мобилна работа в дома на детето. Предоставя се психологическа подкрепа и консултиране на бъдещи и настоящи родители за формиране и развитие на родителски умения. Към момента 57 деца на възраст от 0 до 7 год. посещават Центъра, за да работят с различни специалисти - психолог, логопед, рехабилитатор и специален педагог. Всички консултации са безплатни.

Свалете в PDF

Още новини Всички новини

Постоянната комисия по култура ще…

петък, 15 февруари 2019
351

Започва кампанията за заплащане на…

петък, 15 февруари 2019
126

Много приятели посрещна за празника…

четвъртък, 14 февруари 2019
154

Почитаме Апостола с паметен ритуал

четвъртък, 14 февруари 2019
142