Тестова система дава възможност на хотелиерите да се запознаят с важни изисквания на Закона за туризма

480

       Тестова среда на Единната система за туристическа информация /ЕСТИ/ е публикувана на Интернет страницата на Община Плевен. Тя дава възможност на всички, които предоставят настаняване в стаи за гости, да се запознаят и изпробват функционалностите на системата. Съгласно изискванията на чл. 116, ал.5 от Закона за туризма всички хотелиери, включително физическите лица, които предоставят настаняване в стаи, къщи и апартаменти за гости,  трябва да подадат информация към Единната система за туристическа информация /ЕСТИ/. Крайният срок за регистрация в системата е 30 септември 2019 г.  ЕСТИ е разработена и внедрена от Министерството на туризма и вече функционира.

       Всеки хотелиер може да подаде заявка за регистрация в реалната среда на Единната система за туристическа информация на https://esti.tourism.government.bg. Адресът е достъпен чрез интернет страницата на Министерството на туризма, секция ЕСТИ. Препоръчително е  първо да се премине през период на запознаване и изпробване на ЕСТИ чрез тестовата среда. Тя не се различава от реалната и осигурява достъп до целия набор от функционалности, но без риск от нежелани последствия от подаване на грешни данни или неправилна работа със системата. Подадените в тестовата среда данни не се считат за валидни по отношение  изпълнението на изискванията на Закона за туризма.

       Тестова среда на Единната система за туристическа информация /ЕСТИ/, заедно с допълнителни разяснителни материали и видео инструкции, са публикувани на Интернет страницата на Община Плевен: https://pleven.bg/bg/video-instruktsii-za-rabota-sas-sistemata-esti.

 

Свалете в PDF

Още новини Всички новини

Почетният консул на Йордания ще…

петък, 21 февруари 2020
105

ДОПЪЛНИТЕЛНИ АВТОБУСИ ЩЕ СЕ ДВИЖАТ…

четвъртък, 20 февруари 2020
237

Стотици плевенчани сведоха глави пред…

сряда, 19 февруари 2020
139

160 години от създаването си…

вторник, 18 февруари 2020
503