Три дни Плевен е баскетбол

229

Три дни Плевен е баскетбол

До сряда Плевен е баскетбол. За първи път от 30 години насам градът е домакин на финалите от Държавното първенство по баскетбол за юноши до 15 години. В турнира участват общо 12 отбора, като финалните двубои между най-добрите ще се играят на 12 юни.. Официален старт на спортното събитие даде заместник-кметът на Община Плевен Елина Димитрова.

„Радвам се да ви посрещнем в Плевен с добре дошли на държавните финали по баскетбол за момчета до 15 години. От името на Община Плевен пожелавам успех на всички - отбори, треньори и щабове! И нека Плевен остане с пълна сила на националната баскетболна карта – със своя любим отбор „Спартак“ - Плевен и неговата вярна публика, с любов и гостоприемство към всички играчи и почитатели на тази невероятна игра“, обърна се към присъстващите в зала „Балканстрой“ Елина Димитрова. Гости на откриване бяха още Филип Виденов - президент на Българската федерация по баскетбол, Цветан Антов – баскетболна легенда и директор на Спортно училище „Георги Бенковски“ – гр. Плевен, дългогодишен състезател на Баскетболен клуб „Спартак“ - Плевен“ и на националния отбор, Ваня Първанова – началник-отдел „Спорт“ в Община Плевен. Успех на състезателите пожела и Богдан Петков - изпълнителен директор на БК „Спартак“ - Плевен.

Преди началото на поредната оспорвана битка на терена излезе мажоретният състав на СУ „Иван Вазов“, Плевен с ръководител Надя Тодорова, който поздрави с изпълнението си играчи, публика и гости.

Днес се играят полуфиналните срещи, като отборът на „Спартак“ - Плевен се изправя срещу тима на БК „Черно море Тича“ - Варна. Финалите са в сряда от 9:00 часа.

 

Снимки от официалното откриване на първенството:

https://photos.app.goo.gl/88KuZFxXZ31Z32ys8

Свалете в PDF

Още новини Всички новини

Плевен беше домакин на семинар за здравословния начин на живот

Плевен беше домакин на семинар…

понеделник, 24 юни 2024
59

Ученици сплетоха венец от билки на Еньовден в Плевен

Ученици сплетоха венец от билки…

понеделник, 24 юни 2024
87

УЛИЦИ В РАЙОНИТЕ НА АВТОГАРАТА И „КАЙЛЪКА“ ЩЕ БЪДАТ ИЗМИТИ НА 25 ЮНИ

УЛИЦИ В РАЙОНИТЕ НА АВТОГАРАТА…

понеделник, 24 юни 2024
51

От началото на годината: За 88 новородени Община Плевен е отпуснала еднократна помощ при раждане

От началото на годината: За…

понеделник, 24 юни 2024
104