Цените на новото депо за отпадъци в Плевен са сред най-ниските в страната

4085

Цените на новото депо за отпадъци в Плевен са сред най-ниските в страната

   „Всички, които ползват услугите на новото депо за битови отпадъци, включително Община Плевен, плащат по едни и същи цени. Няма причина фирмите да искат по-ниска от установената от оператора цена, с която той е участвал и спечелил поръчката”, това коментира кметът Георг Спартански по повод отправени към него питания от фирми.

   Г-н Спартански направи и сравнение с цените на други регионални депа в страната. Тук цената за сепариране на тон отпадъци е 18.90 лв., за депониране – 14.80 лв., за компостиране – 14.60 лв. за тон. На депото в Санадиново, например, се заплаща по 29 лв. за сепариране, над 24 лв. за депониране и 21.80 лв. за компостиране. По-високи са цените и в Ловеч, Велико Търново, Перник, Костинброд и др.

   С апел се обърна за пореден път към фирми и граждани кметът. „Призовавам всички да не изхвърлят отпадъци – както битови, така и строителни, на нерегламентирани места. Така Община Плевен ще чисти с парите на всички боклуците на един, вместо да използва парите за строеж на нови детски площадки или за оформяне на градинки”, апелира г-н Спартански.

Свалете в PDF