В събота Плевен се включва в Поход за свобода срещу трафика на хора

2288

В събота Плевен се включва в Поход за свобода срещу трафика на хора

   Местната комисия за борба с трафика на хора (МКБТХ) – Плевен, ще отбележи 18 октомври - Европейския ден за борба с трафика на хора. Нашият град за първи път ще се включи в голямата световна кампания Поход за свобода, който тази година ще се проведе на 20 октомври - най-близката до датата събота.

   Походът за свобода се организира от фондация „Кампания А21” и вече 5 години поред се провежда в над 50държави по цял свят, като в България домакини ще бъдат близо 20 града. Идеята е група хора, облечени в черни тениски, да извървят мълчаливо определено разстояние - за Плевен маршрутът е от Театъра до Мавзолея,  началото е в 11:00 часа на 20 октомври. На няколко пункта по маршрута млади доброволци ще раздават брошури по темата. Комуникационният фокус на кампанията е върху основаната от фондация „Кампания А21” национална телефонна линия за борба с трафика на хора 0800 20 100. Това е денонощна, безплатна и анонимна линия, целта на която е да служи като национален инструмент за достигане до уязвими групи, както и за спасяване на хора, които се намират в ситуация на трафик.

   Партньори на Местната комисия за борба с трафика на хора в Похода за свобода са Младежкият червен кръст и Община Плевен. Ще участват доброволци от Младежкия общински парламент, ПГ по туризъм „Алеко Константинов” – Плевен, и други училища.

   Очакванията на организаторите са чрез събитието да привлекат вниманието на много хора към проблема, да спечелят доброволци и съмишленици и то да даде начало за развитие на силна кампания по превенция, особено сред младите плевенчани.

 Още за събитието можете да научите от неговата страница във Фейсбук, на адрес: https://www.facebook.com/events/1126400200849519/

   13 от всеки 100 000 българки днес попадат в някаква схема на робство, затова главната задача на МКБТХ в страната, най-младата от които и десета поред е плевенската, е повече хора в България да чуят за това и да получат знания за превенция и предотвратяване на проблема.

Свалете в PDF

Още новини Всички новини

„Синя зона” в Плевен няма да работи на 2 май

„Синя зона” в Плевен няма…

петък, 26 април 2024
10

Покана за провеждане на консултации за съставите на СИК на територията на община Плевен

Покана за провеждане на консултации…

четвъртък, 25 април 2024
133

Плевен с писмо до финансовото министерство целеви средства от общинския бюджет да се ползват за ремонт на общински пътища

Плевен с писмо до финансовото…

четвъртък, 25 април 2024
152

Плевен има нов почетен гражданин – професионалният боксьор Йосиф Панов

Плевен има нов почетен гражданин…

четвъртък, 25 април 2024
223