Въвежда се временна организация на движение заради ремонта на надлеза към жк „Сторгозия“

10172

Въвежда се временна организация на движение заради ремонта на надлеза към жк „Сторгозия“

       Режим на временна организация на движението се въвежда по пътния надлез за жк „Сторгозия“, ул. „Сторгозия“ и ул. „Цар Самуил“ в гр. Плевен. Временната организация е в сила от 17.05.2021 г. във връзка с изпълнението на обект: „Реконструкция на пътен надлез за жк „Сторгозия“, гр. Плевен“. Изпълнител е „Трейс Груп Холд“ АД.

       По време на строително-монтажните работи движението на пътни превозни средства ще бъде спряно по надлеза за жк „Сторгозия“ и ул. „Сторгозия“ в участъка от кръстовището с ул. „Железничар“ до надлеза за жк „Сторгозия“ и пренасочено по обходни маршрути. Движението от и към кръговото кръстовище до жк „Сторгозия“ ще се осъществява двупосочно с по една лента в посока на движение по ул. „Цар Самуил“, като ще преминава през разделителната ивица, за която ще бъде използвана типова конструкция с асфалт. Движението ще бъде организирано посредством монтирани указателни табели.

       Към всички входове на кръговото кръстовище ще има поставени табели, указващи затворения участък и посоката на обходния маршрут към София и Русе. На влизане в гр. Плевен откъм с. Ясен /посока София - Плевен/ тежкотоварното движение ще бъде сигнализирано за затворения участък и пренасочено с монтирани табели Ж3 да не влизат в града, а да се отклоняват още по околовръстен път или след моста на река Вит /отбивката за Стъкларски завод по ул. „Индустриална“/. 

       Влизащите в града тежкотоварни автомобили по ул. „Сторгозия“ при кръстовището с ул. „Цар Самуил“ ще бъдат пренасочени през жк „Сторгозия, ул. „Цар Самуил“ към ул. „Лозенка“ или ул. „Г.М. Димитров“. Останалите моторни превозни средства ще имат възможност да се движат свободно по ул. „Сторгозия“ до кръстовището с ул. „Железничар“. Движението по ул. „Сторгозия“ след кръстовището с ул. „Железничар“ в посока кръгова връзка ще бъде затворено и пренасочено по ул. „Железничар“ към жк „Сторгозия“.

       Водачите на тежкотоварните автомобили, идващи от гр. Русе и гр. Ловеч, ще бъдат сигнализирани с указателни табели за затворените участъци и обходните маршрути.

       Срокът на действие на временната организация на движението е до 07.10.2021г.

Свалете в PDF