Временно се променя движението заради „Маратона на приятелството”

2866

Временно се променя движението заради „Маратона на приятелството”

   Във връзка с недопускане нарушаването на обществения ред и осигуряване на нормалното провеждане на „Маратона на приятелството” на 20 май в същия ден със Заповед на кмета на Община Плевен временно ще е ограничено движението на моторни превозни средства по следните пътни участъци:

        1. Лявата лента на ул. „Васил Левски” в отсечката от ул. „Полк. инж. Цветан Лазаров” /края на пешеходната зона/ в посока кръгова връзка Бензиностанция „Шел” до ул. „Дойран”/ ул. „Българска авиация” за времето от 08.30 ч. до приключване на състезанията в този участък, но не по-късно от 11.00 ч.

         2. Дясната лента на ул. „Васил Левски” в отсечката от ул. „Дойран”/ ул. „Българска авиация” до кръгова връзка Бензиностанция „Шел” за времето от 08.30 ч. до приключване на състезанията в този участък, но не по-късно от 11.00 ч.

         3. Дясната лента на ул. „Сторгозия” от кръгова връзка Бензиностанция „Шел” в посока гр. София до моста на река Вит за времето от 08.30 ч. до приключване на състезанията в този участък, но не по-късно от 11.00 ч.

         4. По ул. „Вардар” /велоалеята/ от пл. „Възраждане” до бул. „Христо Ботев” за времето от 09.00 ч. до приключване на състезанията в този участък, но не по-късно от 15.00 ч.

         5. По ул. „Стоян Заимов” /моста на р. Тученишка/ и по ул. „Вардар” в отсечката между ул. „Стоян Заимов” и общинския паркинг до Параклис мавзолей „Св. Георги Победоносец” за времето от 09.00 ч. до приключване на състезанията в този участък, но не по-късно от 11.00 ч.

         6. Бул. „Христо Ботев” в отсечката от ул. „Ген. Атанас Стефанов” до ул. „Сан Стефано” за времето от 09.30 ч. до приключване на състезанията в този участък, но не по-късно от 15.00 ч.

         7. Дясната лента на ул. „Сан Стефано” в отсечката от бул. „Христо Ботев” до парк „Кайлъка” за времето от 09.30 ч. до приключване на състезанията в този участък, но не по-късно от 15.00 часа.

         8. Входът / изходът на паркинга на магазин „Кауфланд” на ул. „Сан Стефано” за времето от 09.30 ч. до приключване на състезанията в този участък, но не по-късно от 15.00 ч.

         9. Пътят гр. Плевен - с. Тученица през парк „Кайлъка” в отсечката от парк - хотел „Кайлъка” до язовир „Тотлебенов вал” за времето от 09.30 ч. до приключване на състезанията в този участък, но не по-късно от 15.00 ч.

   Ограничава се престоят и паркирането на МПС на 20.05.2018 г., както следва:

      1. На паркинга срещу входа на парк „Кайлъка” /тролейбусна спирка „Моста”/ - за времето от 07.00 ч. до приключване на състезанията в този участък, но не по-късно от 15.00 ч.

       2. На общинския паркинг до Параклис мавзолей „Св. Георги Победоносец” за времето от 07.00 до 11.00 ч. 

    3. На ул. „Васил Левски”, в края на пешеходната зона, за времето от 07.00 ч. до приключване на състезанията в този участък, но не по-късно от 11.00 ч.

   Въвежда се двупосочно движение на МПС на 20.05.2018 г., както следва: по ул. „Сторгозия” от разклона при ул. „Цар Самуил” /Представителството на Фолксфаген/ по посока гр. София до „Генерал Ганецки” АД в лявата лента за движение за времето от 08.30 ч. до приключване на състезанията в този участък, но не по-късно от 11.00 ч.

   Пренасочва се движението на МПС в посока гр. София от кръгова връзка Бензиностанция „Шел” през жк „Сторгозия” за времето от 08.30 ч. до приключване на състезанията в този участък, но не по-късно от 11.00 ч.

   По пешеходната зона на ул. „Васил Левски” ще има обозначено трасе, организаторите се обръщат към гражданите с молба да не се възпрепятства спортното мероприятие.

   В забранените участъци частично ще се пропуска преминаването на МПС, съобразено с участниците в маратона. Забраната не се отнася за автомобили на СНМП, ПБЗН, МВР и МПС, обслужващи участниците и организаторите на маратона.

 

 

Свалете в PDF