Зацветяват в Плевен и общината с 20 000 розови храста, осигурени от дарител

657

Зацветяват в Плевен и общината с 20 000 розови храста, осигурени от дарител

20 000 розови храсти, дарени от изпълнителния директор на „Брит Розако” АД, Николай Пелишатски, ще бъдат раздадени в понеделник, 20 май, в Плевен и във вторник, 21 май – на малките населени места в общината.

Инициативата се осъществява със съдействието на Община Плевен и кмета д-р Валентин Христов, на председателя на Общинския съвет доц. д-р Иван Малкодански и общинския съветник Ивайло Минков. Идеята е цветята да бъдат засадени в кварталите и междублоковите пространства в града, да бъдат оформени цветни градини и розариуми по места.

Раздаването на розовите насаждения в понеделник за Плевен ще започне в 17.00 часа, на паркинга пред Общината /пл. „Възраждане“ № 2/. Всеки гражданин ще има възможност да получи до 5 розови храста.

Във вторник ще се раздават розовите храсти за кметствата в общината, като те ще бъдат предоставяни на кметовете на малките населени места.

„Желанието ни като дарители е розите да се използват за разкрасяване на града и общината и да бъдат засадени на обществени места. Надявам се, че хората ще направят именно това. По този начин заедно, с общи усилия, ще създадем една по-красива, зелена и обгрижена градска среда“, сподели дарителят Николай Пелишатски.

Снимки на оформените с дарените рози цветни пространства може да изпращате на електронен адрес: pr@pleven.bg. Сътворените с общи усилия резултати от кампанията ще бъдат публикувани на сайта и на фейсбук страницата на Община Плевен.

Свалете в PDF

Още новини Всички новини

От началото на годината: За 88 новородени Община Плевен е отпуснала еднократна помощ при раждане

От началото на годината: За…

понеделник, 24 юни 2024
58

Културен седмичен афиш на Плевен 24 - 30 юни

Културен седмичен афиш на Плевен…

понеделник, 24 юни 2024
123

ГРАФИК ЗА МИЕНЕ НА УЛИЦИ В ПЛЕВЕН НА 24 ЮНИ

ГРАФИК ЗА МИЕНЕ НА УЛИЦИ…

петък, 21 юни 2024
168

С висок дух, чувство за хумор и желание за живот посрещна 100-годишнината си плевенчанката Величка Гошева

С висок дух, чувство за…

петък, 21 юни 2024
134