Богата е програмата за Празника на Плевен

2928

Богата е програмата за Празника на Плевен

Десет концерта, множество изложби, спортни празници и демонстрации са включени в програмата за Празника на Плевен – 15 май. Инициативите започват от днес с литературно четене на ученици и откриване на постоянна изложба дарение от проф. Греди Асса. Като част от програмата ще се проведат и традиционната „Нощ в музеите и галериите”, за първи път в нея ще се включи и ХГ Дарение „Колекция Светлин Русев”.

В самия празничен 15 май програмата е с начален час 10.30, когато на пл. „Стефан Стамболов” свещеници от храмовете ще отслужат водосвет за здраве и благоденствие на гражданите. След това ще тръгне шествие с портрети на заслужили плевенчани, което ще стигне до пл. „Възраждане”. Там от 11.00 часа започва празничният ритуал, следва концерт под наслов „Песните на България”. Програмата вечерта започва с концерт на рок група „Криминале” от 20.30 часа, отново на пл. „Възраждане”, след които на сцената ще излезе Васил Найденов. Празничната заря е от 23.00 часа.

Свалете в PDF

Още новини Всички новини

„Синя зона” в Плевен няма да работи на 2 май

„Синя зона” в Плевен няма…

петък, 26 април 2024
32

Покана за провеждане на консултации за съставите на СИК на територията на община Плевен

Покана за провеждане на консултации…

четвъртък, 25 април 2024
138

Плевен с писмо до финансовото министерство целеви средства от общинския бюджет да се ползват за ремонт на общински пътища

Плевен с писмо до финансовото…

четвъртък, 25 април 2024
158

Плевен има нов почетен гражданин – професионалният боксьор Йосиф Панов

Плевен има нов почетен гражданин…

четвъртък, 25 април 2024
225