Удължен е до 30 юни срокът за плащане на местни данъци и такси с отстъпка

2804

Удължен е до 30 юни срокът за плащане на местни данъци и такси с отстъпка

       Дирекция „Приходи от местни данъци и такси” към Община Плевен напомня на гражданите за създадената възможност задълженията към местния бюджет да бъдат плащани и чрез интернет във връзка с обявените противоепидемични мерки в страната срещу разпространението на COVID-19. Информация за дължимите суми за 2020 г., сметките и кодовете за плащане клиентите могат да намерят на интернет страницата на Община Плевен www.pleven.bg, секция „Местни данъци и такси”, подсекция „Проверка и плащане на данъци” - https://www.pleven.bg/bg/mestni-danatsi-i-taksi .

       С два месеца – до 30 юни 2020 г., се удължава срокът, в който местните данъци за недвижими имоти и за МПС ще са с 5 % отстъпка, ако се платят в пълен размер. Това гласи § 26 от Закона за мерките и действията по време на извънредното положение, обявен с решение на Народното събрание от 13 март 2020 г. Удължаването на срока за плащане с отстъпка се прави, за да се избегне струпването на хора.

       Остават да работят и касите на Дирекция „Приходи от местни данъци и такси” при засилен контрол и мерки за дезинфекция. Заради дезинфекцията работата се прекъсва от 13.00 до 14.00 часа.

Свалете в PDF